Jeugdraad in Diest op de schop, De Verjoengers nemen het over

Het is goed om jarenlang vastgeankerde instituten af en toe in vraag te stellen. Zoals een jeugdraad bijvoorbeeld. In veel Vlaamse gemeenten bestaat dat maar het inspraakorgaan voor jongeren is lang niet overal even actief bezig.

In Diest hebben ze die conclusie getrokken. De jeugdraad wordt er dicht geplooid en vervangen door De Verjoengers. Dat zijn een groepje jongeren met een hart voor Diest die niet enkel willen luisteren naar wat er leeft bij de jeugd maar die input ook effectief in daden willen omzetten.

Wie ze zijn en hoe ze dat allemaal gaan aanpakken maken ze pas bekend op de eerste Avond van de Jeugd op 21 oktober in jeugdhuis Tijl. Maar een voorzitter hebben ze wel al aangeduid. Dat is Jarne Verstraete, een jongeman die Idea & innovation management studeert aan Erasmus Hogeschool Brussel. Hij brengt die opleiding dus meteen in de praktijk in Diest.

De Avond van de Jeugd op 21 oktober in jeugdhuis Tijl start om 15 uur en duurt tot 19 uur. Alle jongeren die ideeën of suggesties hebben zijn er welkom maar je kan ook gewoon gaan luisteren en een pintje drinken.

Wie er ook zal zijn, zijn de leden van het schepencollege. Niet om mee in debat te gaan maar wel achter de toog. De schepenen hebben aangeboden om de tap te verzorgen tijdens deze eerste Avond van de jeugd. Schepen van Jeugd Rick Brans is enthousiast over het initiatief. Met De Verjoengers heeft de Diestse jeugd volgens hem een stem in het beleid van de stad. De schepen is blij dat deze groep geëngageerde jongeren zich zal inzetten voor alle zaken die de jeugd aanbelangen.

Je kan de activiteiten van de Verjoengers volgen op hun Facebook- en Instagrampagina @deverjoengers

Geef een reactie