Ecowerf gaat verborgen camera’s installeren tegen sluikstorten

Afvalintercommunale Ecowerf gaat verborgen camera’s installeren in 14 gemeenten in het oosten van Vlaams-Brabant. Het gaat over Bekkevoort, Bertem, Boortmeerbeek, Boutersem, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Holsbeek, Huldenberg, Linter, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Zoutleeuw en Tielt-Winge.

Die camera’s worden verborgen opgesteld en zullen niet zichtbaar zijn voor voorbijgangers. Ze komen aan de glasbollenparken, aan de kledingcontainers maar ook op kleinere veldwegen en eerder verlaten sites die gevoelig zijn aan sluikstorten. Zelfs als de gemeente waar de camera’s hangen een campagne organiseert om de handhavingsactie aan te kondigen, zal Ecowerf de concrete plaatsen waar de camera’s hangen niet bekend maken. Dat moet het afschrikkingseffect maximaal maken.

De aankondiging van het initiatief van Ecowerf gebeurde in het kader van de Week van de Handhaving. Bij Ecowerf wijzen ze er op sluikstorten nefast is voor het milieu maar het opruimen ervan kost ook bakken geld.

Wie betrapt wordt op sluikstorten riskeert een GAS-boete tot 350 euro.

Geef een reactie