Herent gaat restwater van AB InBev gebruiken, ook gesprekken met ANB en OHL

Er valt vandaag dan wel bakken regen maar drinkwater blijft ook in die omstandigheden een aandachtspunt. Brouwerij AB InBev produceert gigantische hoeveelheden restwater en daar zijn steeds meer afnemers voor. De brouwer zuivert het afvalwater dat in de brouwerij gebruikt wordt sowieso al, voor het in de Dijle te lozen. Een deel van het gezuiverde afvalwater wordt opnieuw gebruikt in de fabriek. Er zijn ook een reeks landbouwers die gezuiverd restwater ophalen.

Eerder startte ook het stadsbestuur van Leuven een samenwerking met AB InBev. Zij sproeien de plantjes en de bloemen in de binnenstad met restwater van de brouwerij. Tankwagens van de brandweerzone Vlaams-Brabant Oost halen het restwater van AB InBev op om de weg te reinigen maar ook als bluswater.

Deze week kwam er een nieuwe afnemer bij. Het gemeentebestuur van Herent gaat ieder jaar tussen 60.000 en 100.000 liter gezuiverd restwater afnemen. Als er meer volume nodig is, is dat mogelijk. Het water wordt gebruikt om bomen en planten water te geven en om hemelwaterputten bij te vullen. AB InBev is ook in gesprek met het Agentschap Natuur en Bos en met voetbalvereniging OH Leuven.

Geef een reactie