Eindelijk weer torenfeesten in Zichem

Het Maagdentorencomité kan eindelijk weer uitpakken met de Torenfeesten. De vijfde editie van dit gratis volksfeest wordt zelfs, voor de eerste keer, een tweedaags evenement.

Rond de Maagdentoren zijn deze week twee tentendorpen opgebouwd. Er is een Middeleeuws dorp met een twintigtal tenten waar een re-enactment plaats vindt van het leven in die periode. Dat gebeurt met verschillende riddergenootschappen, onder meer de Pynockridders, Melitis Templis, Brabant Boven en Den Yzeren Beer. Af en toe een stevig zwaardgevecht is uiteraard niet uitgesloten. 
In het tweede tentendorp kan je verschillende ambachtslieden en hun producten gaan bekijken.

De Torenfeesten openen op zaterdag 10 september om 14.00 uur met de plechtige intrede van de leden van het comité. Die zullen spic en span in Middeleeuwse kledij zijn. 
Op de weide rond de Maagdentoren is er de ganse dag kinderanimatie. Je kan uiteraard de toren zelf bezoeken. Vanaf 17 uur is er een Middeleeuwse barbecue.

Er zijn zaterdag ook twee optredens gepland:

17.00 uur | Joshua & Kirri Experience
19.00 uur | The History Channel Band

Die optredens vinden plaats in een grote feesttent die naast de twee tentendorpen werd neergepoot. De voorspelde regen op zaterdag is dus geen spelbreker.

Zondag start met een ontbijt en volop zon. Op de weide zijn permanent demonstraties van de riddergenootschappen en ambachtslieden. Ook dan is er volop kinderanimatie en uiteraard kan je de toren bezoeken.

Maar laten we wel wezen, Leo Lemmens kan dat veel beter uitleggen dan dat wij dat kan schrijven. Je hoort hem hier aan het woord.

Geef een reactie