Stadsbestuur Diest schenkt drinkbus aan leerlingen eerste leerjaar

Het stadsbestuur van Diest schenkt bij de start van het nieuwe schooljaar een herbruikbare drinkbus aan elke leerling van het eerste leerjaar. Met de steun van het preventiefonds van Limburg.net kocht de stad opnieuw drinkbussen aan. Die worden dit jaar verdeeld onder 330 leerlingen van het eerste leerjaar.

Duurzaam watergebruik

“Water is een waardevolle grondstof”, vertelt schepen van Milieu Rick Brans. “Als stad engageren wij ons om herbruikbare drinkbussen te voorzien voor alle kinderen van het eerste leerjaar. Op die manier willen we duurzaam watergebruik stimuleren en het drinken van kraantjeswater promoten.”

Getest en goedgekeurd

De aangeboden drinkbus werd getest en goedgekeurd door het labo van De Watergroep. Zij bekijken de BPA-vrijheid, lekvrijheid, en doen smaak- en geurtest.

Geef een reactie