Walter Cuyvers bepaalt op zijn 82ste nog steeds het ritme bij blueslegende Chilly Willy

Op goede drummers staat duidelijk geen leeftijd. Walter Cuyvers woont in Okselaar en hij is de drummer van bluesformatie Chilly Willy. De man is ondertussen 82 jaar. Zaterdag speelde de bluesformatie in Geel op Yellowblues. Zondag moesten ze in laatste instantie invallen voor One Time Blues Band op Art & Roots in the Woods in Aarschot. Walter stond in Aarschot voor het concert vrolijk foto’s te nemen in zijn hemdje met een opvallend jeugdige print. Tijdens het concert ramde hij energiek als een jong veulen op zijn drums. Het deed ons spontaan denken aan wat er in Londen gebeurde dit weekend. Tijdens de tribute voor Taylor Hawkins, de onverwacht overleden drummer van Foo Fighters, mocht zijn 16-jarige zoon Shane Hawkins de drums overnemen tijdens My Hero. Dat leverde een briljant stukje muziek op. Het moet nu al zowat het muziekmoment van het jaar zijn. Op goede drummers staat duidelijk geen leeftijd.

Walter Cuyvers begon te drummen toen hij zeventien jaar was. Zijn grote voorbeeld was jazz- en bigbanddrummer Gene Krupa. Het invloedrijke magazine Rolling Stone plaatste Krupa ooit op de zevende plaats in een rijtje met de beste honderd drummers ooit in de ganse wereld. Geen slecht voorbeeld dus. Vorig jaar vroegen we Walter wie hij de beste drummer van de huidige generatie vindt. Dat bleek Steward Copeland van The Police te zijn. Ook al niet meer van de jongsten overigens.

Chilly Willy speelt ondertussen weer in de oorspronkelijke samenstelling. Met Den Huibbe als frontman, Dirk Cuyvers, Dirk Piselé en Gery Alaerts op gitaren en blaasinstrument maar ook met Roel Celis op basgitaar. Die staat opnieuw te blinken op het podium. Roel “Living 29” Celis heeft er weer goesting in. De Roel heeft ook een eigen mening over de manier van drummen van de Charlie Watts van het Hageland. Roel vindt dat Walter een eigen, onnavolgbare drumstijl ontwikkelde met een accent van exotische rumba ritmes in zijn door jazz- en blues beïnvloede drumspel. Als de kenner het zegt!

2 comments

Geef een reactie