Stevige energie-investering in stedelijk zwembad en sportcentrum in Aarschot

Het stadsbestuur van Aarschot startte eerder dit jaar met een energie-investeringsprogramma om haar gebouwen klaar te stomen voor de toekomst. Ze sloten hiervoor een onderhouds- en energieprestatiecontract af met het bedrijf VMA.

Momenteel zijn er werken aan het Stedelijk Zwembad en Sportcentrum Demervallei. Het dak wordt gerenoveerd en geïsoleerd, er komen nieuwe ramen en deuren en het gebouw krijgt zonnepanelen. zonnepanelen. Binnen vervangen ze de verwarming, de ventilatie en de technische zwembadinstallaties. Er komt ook ledverlichting en een warmtekrachtkoppeling.

Na de werken zal de sportsite haar energieverbruik met ongeveer de helft kunnen verminderen. Met de huidige kost van energie is dat aardig meegenomen. Daarnaast gaan ze in Aarschot het waterverbruik beperken door waterrecuperatie. Dat bespaart jaarlijks vijf keer de inhoud van het 25 meterbad.

Schepen van Energie en Patrimonium Bert Van der Auwera kondigt aan dat het stedelijk zwembad de deuren openzet tijdens Open Bedrijvendag op zondag 2 oktober. Je kan dan onder meer de technische ruimte van het zwembad bezoeken waar je meer uitleg krijgt over de filterinstallatie, de waterbehandeling en de energiezuinige
maatregelen die het stadsbestuur treft.

Tijdelijke sluiting zwembad en hinder in Sportcentrum Demervallei

In het kader van de geplande werken zal het Stedelijk Zwembad van 3 oktober tot en met 27 november gesloten zijn. Van 3 tot 30 oktober zal er ook hinder zijn in de sporthal en sportzalen, maar zonder impact op de uren van de sportclubs. De verwarming en ventilatie zullen niet functioneren tijdens de werken aan de technische installaties. Douches en kleedkamers zullen wel bruikbaar zijn dankzij een tijdelijk systeem voor sanitair warm water.
De scholen en sportclubs zijn op de hoogte zodat zij hiermee rekening kunnen houden in hun planning. VMA doet er alles aan om de timing aan te houden, maar deze is onder voorbehoud van gunstige werfomstandigheden.

Geef een reactie