Politiezones in Vlaams-Brabant starten samen rekruteringscampagne

De 23 Vlaams-Brabantse politiezones en diensten van de federale politie slaan de handen in elkaar en starten samen een grote rekruteringscampagne. Zestien politiemensen uit de provincie werkten als ambassadeurs mee aan deze campagne door hun passie voor het politiewerk te delen. De komende maanden zie je ze in onder meer foto’s en filmpjes verschijnen op sociale media en in het straatbeeld, om de belangrijkste troeven van het werken bij de politie in de provincie Vlaams-Brabant in de verf te zetten. De politiezones hebben dringen nieuwe mensen nodig.

Volgens gouverneur Jan Spooren worden de troeven van het politiewerk te weinig belicht. De gouverneur is voorzitter van de stuurgroep van het rekruteringsproject. Spooren benadrukt dat politiemensen in de kleine tot middelgrote politiezones meer groeikansen krijgen. Het werkterrein is afwisselend en de persoonlijke aanpak in de korpsen en diensten biedt mensen de kans hun talenten te ontplooien en samen met anderen te bouwen aan een veilige en leefbare omgeving.

Wie interesse heeft in een job bij de politie in Vlaams-Brabant, neemt best contact op met zijn eigen lokale politiezone. In iedere Vlaams-Brabantse politiezone en -dienst staan ambassadeurs klaar om geïnteresseerden alle mogelijke informatie en ondersteuning te geven. Daarnaast biedt de provincie ook een gratis voorbereidingstraject aan voor wie wil werken bij de politie in Vlaams-Brabant. In 5 modules worden kandidaten klaargestoomd om hun slaagkansen voor de selectietesten te optimaliseren. De volgende editie van dit traject gaat van start op 29 september.

Meer informatie?

Geef een reactie