Bekkevoort gaat zwerfvuil repressief aanpakken

Zwerfvuil blijft een hardnekkig probleem. In Bekkevoort gaat het lokaal bestuur een tandje bijschakelen in de strijd tegen dat vervelend fenomeen. Samen met OVAM gaat het bestuur zwerfvuilhandhavers inzetten die intensieve controles uitvoeren. Wie zijn afval zomaar weggooit op straat en betrapt wordt, krijgt een GAS-boete.

Inzetten op handhaving 

Het bestuur verandert daarmee drastisch de strategie. Ze hebben jarenlang ingezet op sensibilisering en waarschuwen. De aanpak wordt nu dus opgeschaald en krijgt een repressief accent.

De OVAM-handhavers hebben de bevoegdheid om overtredingen vast te stellen als ze iemand betrappen op het weggooien van bijvoorbeeld een blikje, een peuk of wanneer de hondenpoep van hun viervoeter niet wordt opgeruimd. Deze vaststellingen kan de sanctionerend GAS-ambtenaar vervolgens omzetten in boetes. Om de pakkans te vergroten voeren de handhavers hun controles niet uit in uniform uit.

Wie betrapt wordt door een zwerfvuilhandhaver, riskeert een boete die kan oplopen tot 350 euro.

One comment

Geef een reactie