Autodelen nu ook beschikbaar in Tielt-Winge

Autodelen kan voortaan ook in Tielt-Winge. Het gemeentebestuur stelt een 100% elektrische wagen van het type Renault ZOE ter beschikking in samenwerking met Group Pashuysen Share. De wagen heeft een vaste standplaats op de parking van zaal ‘t Jongensschool (Blerebergstraat 4) en kan gereserveerd worden via de gratis smartphone-app share mobility of via de website app share mobility. Je moet op het platform eerst een account aanmaken. Als je voldoet aan de voorwaarden kan je de wagen beginnen gebruiken.

Om de wagen te kunnen huren moet je minstens 6 maanden houder zijn van een geldig rijbewijs dat erkend wordt door de 28 landen van de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Je mag de laatste twee jaar ook niet veroordeeld zijn voor dronkenschap of autorijden onder invloed van alcohol of drugs.

Het grote voordeel van de formule is dat je enkel betaalt voor de tijd dat je de wagen gebruikt. De prijs is 4 euro per uur en 0,19 euro per extra kilometer. Als je de auto 24 uur gebruikt, dan betaalt je 29 euro en 0,19 euro per kilometer. Je hoeft je verder ook niks aan te trekken van administratie en onderhoud.

De wagen heeft een vaste standplaats tegenover het gemeentehuis, op de parking van zaal ’t Jongensschool (Blerebergstraat 4 in Tielt-Winge).

Meer info op de website van Tielt-Winge: https://www.tielt-winge.be/autodelen
Benieuwd hoeveel je kan besparen met autodelen?  www.savewithcarsharing.be

Geef een reactie