Geen vuurwerk maar lasershow tijdens kroningsfeesten in Scherpenheuvel

Niet alleen in Aarschot is de aanhoudende hitte en droogte spelbreker voor een vuurwerkshow. Ook in Scherpenheuvel is volgende zaterdag een geluidsarm vuurwerk gepland Dat moest het slotakkoord zijn van het grote volksfeest in het kader van de kroningsfeesten.

Momenteel geldt nog steeds code rood voor bos- en natuurgebieden. Er is geen enkele kans dat dit tegen zaterdag anders zal zijn. In die fase verbiedt het evenementenreglement van de brandweerzone Vlaams-Brabant Oost dat er geen vuurwerk mag afgeschoten worden. Burgemeester Manu Claes had blijkbaar gehoopt dat er nog een periode met neerslag zou komen wat een afschaling naar code oranje had kunnen opleveren. Maar zelfs de voor vandaag voorspelde regen is niet gekomen.

De organisatoren moesten dus op zoek naar een alternatief. Na overleg met de vuurwerkleverancier zal er een spectaculaire lasershow in de plaats komen.

Het volksfeest start al om 17 uur op de weide achter de basiliek. Er is een knap muzikaal aanbod en er staan foodtrucks.

Het programma:
18.00 uur – 18.45 uur: Lisa Del Bo
19.00 uur – 19.45 uur: De Romeo’s
20.00 uur – 20.45 uur: Christoff
21.00u – 22.30 uur: Men and a Lady

Geef een reactie