Koop je aandeel in innovatieve teelten via www.akkerdelen.be

Jo Brouns, de nieuwe Vlaamse minister van landbouw, oogstte op dinsdag 23 augustus symbolisch een strook quinoa op de proefvelden van het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant in Herent. Hij deed dit om de nieuwe website akkerdelen.be in de kijker te zetten. Via deze website kunnen mensen oogstaandelen kopen en zo investeren in innovatieve teelten. De minister kreeg assistentie van provinciaal gedeputeerde van Landbouw Tom Dehaene.

Die innovatie teelten zijn onder meer quinoa, linzen, kikkererwten en zoete aardappel. Dat klinkt exotisch, maar ze worden wel degelijk ook in onze regio geteeld. Op dit moment zijn er al een aantal boeren die deze gewassen op hun veld hebben staan.

Tussen zaai en oogst kunnen geïnteresseerden via de nieuwe website www.akkerdelen.be intekenen op één of meerdere oogstaandelen van +-2 vierkante meter, wat overeenkomt met 500 gram quinoa of linzen.

Via www.akkerdelen.be kan men kennis maken met een boer of product in de buurt. ​Men kan een oogstaandeel online kopen en rechtstreeks betalen aan de producent. Tijdens het groeiseizoen wordt de oogstaandeelhouder op de hoogte gebracht van zijn teelt via foto’s en filmpjes. Na de oogst kan men zijn product ophalen in de hoevewinkel.

One comment

  • briers ghislain

    lijkt een zeer goed initiatief . Maar als er politiekers de show komen stelen , word ik wantrouwig .En Tom , is dat niet de zoon van , uit vilvoorde ?

Geef een reactie