Muzikaal kermisvuurwerk afgelast in Aarschot omwille van extreme droogte

Burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten besliste maandagochtend om het muzikaal kermisvuurwerk af te gelasten. Dat stond ingepland op donderdag 25 augustus.
De burgemeester neemt die beslissing omdat nog steeds code rood geldt voor natuur- en bosbranden in heel Vlaanderen. Het zonale evenementenreglement bepaalt dat het verboden is om vuurwerk af te steken in die omstandigheden. Gwendolyn Rutten heeft samen met de brandweerzone Vlaams-Brabant Oost de situatie voor de volgende dagen bekeken. Maandag en dinsdag kan er sporadisch wat lichte neerslag vallen maar vanaf woensdag worden opnieuw temperaturen boven dertig graden verwacht. Het is in die situatie onverantwoord om het vuurwerk te laten doorgaan.

Geef een reactie