Gasthuisapotheek in preview tijdens Sint-Rochusverlichting

Aarschot werd maandagavond onder de voet gelopen door duizenden bezoekers. Het moet gezegd, de inwoners van de stad hebben, samen met het stadsbestuur, massaal en creatief hun schouders gezet onder de Sint-Rochusverlichting. Het kaarsjesspektakel was ook gewoon zeer goed georganiseerd. Er was een doordacht mobiliteitsplan met veel parkeerruimte buiten het stadscentrum en shuttles om dat centrum te bereiken. Daar kon je dan een uitgelijnd parcours volgen dat je via een lang lint van kaarsjes, terrassen en muziekbandjes door de ganse stad leidde. We komen daarop terug met een aparte foto- en filmbijdrage.

Er was echter ook een opmerkelijke preview . Aarschot heeft een 18e eeuwse apotheek in de gebouwen van Het Gasthuis. Die lag er tot voor kort vervallen bij. Met de steun van de Vlaamse overheid werd de roccoco-binneninrichting, die dateert van 1767, helemaal opnieuw gepimpt en bijzonder fraai gerestaureerd. Wie er oog voor had kon al even door de open vensters kijken op het binnenplein van Het Gasthuis.

Het werk is ondertussen zo goed als voltooid. In september opent de apotheek als extra ticketbalie van het cultuurcentrum. Je kan hier een foto zien van de huidige situatie. We nemen ook een aantal foto’s over van Het Gasthuis die een goed beeld geven van de erg professioneel aangepakte restauratie.

Geef een reactie