Frontman van Portland Jente Pironet komt nummertje meedoen met The Me in You

De derde avond van Parkgasten bracht The Me In You naar het stadspark van Aarschot. De groep maakte de laatste jaren een opmerkelijke evolutie. In de beginjaren was het makkelijk. Een Indieband it was. Met The Music of Stuart Conroy meet de band zich in 2018 een ander imago aan. Het project drijft op melancholische tijdloosheid. Sterk maar niet meteen commercieel.

Aarschot kreeg donderdagavond veel muziek van de nieuwe plaat die dit jaar uitkwam. How Does It Feel to Be Wrong All the Time heet die schijf die gebaseerd is op de klanken van alledag. Melancholie is ook nu nooit ver weg maar de groep en hun muziek is duidelijk geëvolueerd. Je hoort maturiteit en een perfecte harmonie.

Morgen kan je op Hola Hageland een uitgebreide fotoreeks bekijken van de drie optredens van Parkgasten. Ook van The Me In You dus.

Tijdens het optreden van de band was er nog een stevige verrassing. We hadden Jente Pironet van Portland al tussen het publiek gezien. Dat hoeft niet ongewoon te zijn. Jente kan de blaadjes aan de bomen in het stadspark plukken vanuit het raam van zijn appartement in het centrum van Aarschot. Aan het einde van het optreden zagen we hem echter naar het podium gaan om een nummertje mee te zingen met The Me In You. Highly overrated is de nieuwe single van de band en Jente Pironet vindt het zelf ook een van de beste nummers die The Me In You ooit gemaakt hebben.

Het initiatief voor het optreden blijkt ook van van Jente zelf te komen. Hij is fan van de band en volgt hen al jaren. “Ik heb nog les gekregen van Han Wouters. Ik heb regelmatig contact met de band en ze weten dat ze mij altijd mogen contacteren als ze in de buurt spelen”, vertelde de frontman van Portland.

Geef een reactie