Roland zet meteen de norm zeer hoog voor Parkgasten

Het stadspark van Aarschot is een van de mooiste sites in de regio voor intieme concertavonden. Een romantische kiosk, mooi omgeven door een groene wand en neergepoot tegenover het smaakvol gerestaureerde capucienenklooster. De Demer kabbelt hier vlakbij maar die kan je amper zien vanop de site. Jammer, het zou het melancholische karakter van deze mooie plek extra accentueren.

Geen betere plaats dus om een reeks concerten uit te tekenen. Dat doen ze ook in Aarschot. Op de donderdagavonden in de maand augustus is er al enkele jaren Parkgasten, Die concertreeks begon vorige donderdag met een icoon uit de Vlaamse muziekscene. Roland Van Campenhout! Arno werd al tijdens zijn bewogen leven een monument en de proporties daarvan werden vele malen groter na zijn overlijden. Roland Van Campenhout, ondertussen 77 denken wij, kan dezelfde schoenen zonder enige twijfel vullen. Het is jammer voor de man dat hij een genre van de muziek beoefent dat wat minder populair is. Als we hem al in een genre kunnen situeren overigens. Roland kluistert zijn creativiteit niet vast aan muzikale grenzen.

Twee jaar geleden speelde Roland al eens een geweldige gig in onze regio. In de fauteuil van de Living 29. Roel Celis heeft de gewoonte om zijn gasten een smakelijke huisbereide maaltijd aan te bieden. Chef de Zjeppe Camps had zijn beste asperges op de borden gesorteerd met een smakelijke witte wijn erbij. Roland zag dat toen helemaal zitten en vroeg zich na een paar goedgevulde glazen af of het eigenlijk nodig was dat er nog muziek gespeeld werd. Ja dus. Gelukkig, het werd een memorabele avond in Meulstee.

Dat werd het in Aarschot overigens ook. Al startte de zaak hier iets soberder maar toch ook geheel in de typische non conformistische stijl die het handelsmerk is van Roland. De blueslegende hing, samen met zijn kompaan op cello Benjamin Glorieux, onderuit gezakt op een vensterbank van het capucienenklooster, aan een sigaretje te lurken. Tijdens de volgens Roland wel zeer korte intro sloefte het bluesicoon naar het podium. Veel tijd had hij niet nodig om met veel gevoel aan de snaren beginnen te plukken. Mantra blues, noemt Roland de muziek die hij momenteel brengt. Blues alleszins maar met opvallende uitstapjes naar country en zelfs wat gospelachtige riedeltjes. Opvallend veel oosterse invloeden ook. Zeker nadat Benjamin Glorieux mee op het podium stapte. Op dat moment werd het optreden een een briljante osmose van boeiende klanken, geankerd op de ruige basis van het klassieke repertoire dat Roland jarenlang heeft opgebouwd. Parkgasten zet meteen de norm zeer hoog.

.

Parkgasten | later nog op de affiche

Buscemi Live – Moody Mae | donderdag 11.08 – 20.00 uur

Buscemi Live

Dirk Swartenbroekx is al jaren actief als producer en dj. Vanaf 1997 ging hij ook op tour met een live-band, ondersteund door drummer Luuk Cox (Shameboy), bassist Hans Mullens en trompettist Sam Versweyveld.

Ze speelden op Rock Werchter, I Love Techno, Pukkelpop, Marktrock, Dour en nog vele andere festivals in binnen- en buitenland. De live-band stopte in 2005 met touren en Buscemi werd hoofdzakelijk een dj-act.

Swartenbroekx heeft de band in 2021 geheractiveerd. Dirk staat garant voor beats, toetsen en samples. Andere muzikanten zijn Jeroen Capens en Marc de Maeseneer (Admiral Freebee, Lady Linn) op sax, Sam Versweyveld op trompet, Roland Bindi (Allez Allez) en Hans Forceville aan de percussie en zangeressen Wilma Jane (Guido Belcanto) en Jana De Valck. Verwacht je aan een swingende live-sensatie die latin en jazz Iive versmelt met house. 

Moody Mae

Moody Mae brengt soulful hiphop vanuit Het Depot, waar ze Artist in Residence zijn. Met hun nummers maakt de band ruimte voor een ogenblik van reflectie op wat er zich afspeelt binnen onze maatschappij. De band is gebouwd rond frontmannen Roel Meulemans en Levi Wynants Gonze.

The Me in You | donderdag 18.08 – 20.00 uur

Forgotten Clothes, het debuut van The Me in You, verschijnt in 2012 en krijgt heel wat weerklank in de geschreven pers en op de radio. Singles Girl in Armour en Plastik staan wekenlang in de Afrekening van Stubru en in A-rotatie bij Radio 1. De band speelt onder meer op Pukkelpop.
Op de titelloze tweede plaat en vooral op het in 2018 verschenen The Music of Stuart Conroy gaat The Me in You een nieuwe richting uit, met meer oog voor oude analoge klanken.

In 2020 gaat The Me In You aan de slag te gaan met het opnemen van een nieuw album ‘How Does It Feel to Be Wrong All the Time’, samen met Gaëtan Vandewoude van Isbells. 

Indy muziek van zeer hoog niveau.

Circus Katoen | donderdag 25.08 – 20.00 uur

Grasshoppers is een weergave van de veerkracht en kwetsbaarheid van de natuur en de rol die wij als mens daarin spelen. Het ‘levende’ groen in deze wereld krijgt wat te verduren. Met een grasmat in de hoofdrol zoekt Circus Katoen naar een speelse manier om dit te verbeelden.

Gras is een levend materiaal en voor iedereen herkenbaar. Enerzijds heel kwetsbaar en anderzijds kan het ook wel echt tegen een stootje. In Grasshoppers haalt Circus Katoen dit stukje groen uit zijn natuurlijke habitat en brengt het boven het maaiveld met behulp van schragen, planken, touw en hun lichamen. Het publiek volgt hoe de artiesten het gras transformeren tot een object dat wordt gemanipuleerd en gecontroleerd. Een portie natuur komt terecht in onnatuurlijke situaties, een specialiteit van de mens…

Geef een reactie