Wim Van Geel reed bijna 700 km met fiets door Vlaanderen voor Think Pink

Hij vertrok op zaterdag 23 juli om 8 uur ‘s morgens in café De Biertempel in Diest en finishte op zaterdag 30 juli bij Bert Frederickx in wijnbar Violette. Tussen die twee horecabezoeken in ligt een fietstocht van bijna 700 kilometer waarin Wim Van Geel zowat gans Vlaanderen en een stukje Nederland doorkruiste. Een fietsvakantie dus, maar wel eentje met engagement. Wim verkocht onderweg speldjes voor Think Pink. Je kon zijn avontuur ook volgen op Facebook en daar liep ook een fundraising voor Think Pink.

De route van de fietstocht was nauwkeurig voorbereid maar waar hij ‘s avonds zou slapen of waar hij kon eten liet Wim eerder aan het toeval over. Veel uitrusting had hij ook niet mee. De tent waar hij in sliep was veeleer een zijl met wat geïmproviseerde piketten. Maar het was mooi weer en Wim bleef gespaard van mechanische pech. De mensen die hij onderweg ontmoette steunden de actie van de fietser op een of andere manier.
Kamperende fietsers krijgen af en toe een verrassing voor de wielen geschoven. Op een camping waar hij de nacht zou doorbrengen mocht hij deel uitmaken van de jury bij een kids miss&misses verkiezing. Op de voorlaatste avond kwamen de ouders van Wim met zijn oudste zoon op bezoek om hem te trakteren op een stevige pot mosselen.

Zaterdagavond zorgde broer Tim Van Geel nog voor een leuke verrassing Hij belde het team van radiozender StuBru die momenteel het land rond toeren met de Bus Belgica, een rijdende studio. Presentatrice Marie Neefs deed via de telefoon een interview met de twee broers

De opbrengst van alle solidariteitsacties gaat integraal naar Think Pink In Diest kreeg Wim onder meer steun van wijnbar Violette, De Biertempel, speelgoedzaak ‘t Kadulleke en brouwerij Bastion

One comment

Geef een reactie