Portland onverwacht op de line-up van PKP DWNTWN in Hasselt

Een naam die opvallend afwezig bleef in de line–up van de zomerfestivals is die van Portland. Daar was ook een goede reden voor. De band speelde begin juni nog op Gladiolen waar ze onder meer in de backstage een gesmaakt privéconcertje neer zetten. Daarna vertrokken ze naar het VK waar ze aan een nieuw album hebben gewerkt.

Vorig weekend stonden Jente Pironet, Sarah Pepels en de band er weer. Rock Herk is zowat in hun achtertuin en dat was meteen een geweldige binnenkomer voor de rest van het festivalseizoen. Augustus was al bijzonder druk voor Portland. In eigen land staan ze de volgende weken nog op Dranouter, de Lokerse Feesten en Ronquières maar daar kwam vandaag nog een toffe verrassing bij. Pukkelpop maakte de line-up van PKP DWNTWN bekend. Dat is een kleinschalig stadsfestivalletje in Hasselt, als voorbereiding op het grote geweld van Pukkelpop zelf. Op zaterdag 6 augustus van 17.20 uur tot 18.00 uur speelt Portland een rooftopconcert in Quartier Bleu in de jachthaven in Hasselt. Op diezelfde locatie spelen eerder op de dag ook Berre en Isaac Roux.

Na Portland kan je doorschuiven naar Très Belge op de Botermarkt. Daar staan tussen 18.30 en 20.00 uur Dikke, Jelle en Dworfi op de planken. Daarna kan je nog naar de Groenplaats voor Pellace en Cellini. Er is een afterparty in CaféCafé en in De Serre.

Op zondag 7 augustus staat straatcultuur centraal in de binnenstad in Hasselt. Met onder meer DJ sets, live street art, foodtrucks, 3×3 basketbalwedstrijden en een skatejam. 

Je vindt het programma hier: https://www.hasselt.be/nl/pkpdwntwn/homepage-pkp-dwntwn

Geef een reactie