Constructie windturbines in Bekkevoort afgerond

Langs beide kanten van de E314 in Bekkevoort werden de vorige maanden twee nieuwe windturbines gebouwd. De constructiefase werd in juni afgerond en de elektrische bekabeling kan nu gelegd worden.

De toren van de beide windturbines bestaat uit 4 stalen delen, elk met een hoogte tussen 20 en 35 meter. Voor de constructie van de turbines werd een speciale kraan opgebouwd met een gieklengte van 141 meter, die de erg zware onderdelen kan hijsen. De gondel, zeg maar het machinehuis en de hub, dat is de verbinding tussen de wieken en de gondel, werden in juni gelift en geïnstalleerd. Daarna werden ook de 3 wieken, elk met een lengte van 58 meter, gehesen en gemonteerd.

De constructiefase is daarmee afgelopen. De turbines kunnen nu aangesloten worden op het openbare elektriciteitsnet. Als alles volgens planning verloopt zullen de windturbines in het najaar groene stroom produceren. Het gaat om zeer performante machines, elk met een vermogen van 3,6 MW. De 2 nieuwe windturbines in Bekkevoort vermijden jaarlijks zo’n 7.700 ton CO2-uitstoot.

One comment

  • ghislain briers

    dus weer wat subsidiegeld verspild aan groene utopieën . Windturbines kunnen goed zijn in dunbewoonde gebieden om locaties te bevoorraden die anders honderden km kabel zouden vragen voor een paar inwoners . En daar zijn geen subsidies nodig , daar zorgt het gezond verstand wel dat de mensen er zelf plaatsen .

Geef een reactie