Lolands cocktailbar is start van slotweekend van Scherpenheuvel kermis

Woensdag is een scharnierdag voor de kermis in Scherpenheuvel. De attracties blijven dan gesloten en vroeger lag de volledige focus dan op de kermis in Schoonderbuken. In de perceptie is dat vandaag nog steeds zo maar het karakter en de dimensie van de kermis in Schoonderbuken is veranderd. Er staan nog amper een paar attracties, die op donderdag overigens afbreken, en de focus ligt vooral op de randactiviteiten.

In Scherpenheuvel komt de kermis vandaag pas echt goed op gang. Donderdag is traditioneel de zogenaamde grote dag waarop een pak volk uit de verre omgeving afzakt naar het centrum van de stad. De blikvanger is de cocktailbar van Lolands. Het concept is simpel. Een trendy aangeklede toog op het plein voor de basiliek, pompende beats, zwoel gemixte drankjes en veel plezant volk. Meer moet dat niet zijn zeker. Pete “the beat is everything” Knowles staat achter de draaitafel. Een garantie voor een vleugje Tomorrowlandsfeer. Pete Knowles is overigens een vaste klant op Lolands. Hij staat ook in 2022 op de affiche van de DJ-boot Lorange.

Met de Lolands cocktailbar en de animatie die een aantal andere horecazaken programmeren op donderdag, gaat de kermis van Scherpenheuvel het slotweekend in. Op vrijdag tussen 17 en 19 uur wordt de kermis prikkelarm zodat mensen met een overgevoeligheid voor licht- en geluidsprikkels ook een paar uurtjes kermisplezier kunnen hebben. Vrijdagavond rond 22.30 worden het schuifje met prikkels dan weer deels open getrokken. Het vuurwerk op de site van Den Egger garandeert ieder jaar een massa belangstelling. De organisatoren kiezen opnieuw voor een geluidsarme versie om de gevoelige oren van de dieren in de omgeving te sparen.

Tijdens het weekend zijn er geen randactiviteiten maar het weerbericht ziet er zomers uit en dat belooft volle terrasjes en goedbeklante attracties. De kermis sluit op maandag 1 augustus af met de beertjesworp.

Wij selecteerden nog wat beeldjes van de Lolands cocktailbar in 2018. Maar vanavond maken we uiteraard opnieuw een reeks foto’s. Tot straks!

Geef een reactie