Zestigtal deelnemers aan tractorwijding in Rillaar

Zowat alles wat in de omgeving van Rillaar de omschrijving tractor benadrukt was zondagnamiddag aanwezig aan Het Gemeentehuis, de bekende kroeg van nachtburgemeester Ronny De Rijck. Er waren knap gerestaureerde exemplaren bij maar ook stevige moderne landbouwmachines. Pastoor van Aarschot Rudy Borremans was aangekondigd om al dat blinkend chroom te wijden maar hij was nog op verlof in het zuiden van Frankrijk.

In zijn plaats kweet pastoor van Langdorp Paul Vander Stuyft zich echter met veel empathie van die taak. Alle deelnemers kregen een oorkonde mee waarin hun machine deugdelijk en onvergolden werd verklaard, wat dat verder ook moge betekenen.

Na de wijding maakten de tractors in kolonne een rondrit van ongeveer 16 kilometer in de regio. ‘s Avonds mochten de dansschoenen aan voor een optreden van Lady V and the Tennessee Trees!

Je kan hieronder de lange parade van landbouwmachines zien op een tachtigtal foto’s. We plaatsen alle foto’s ook op een fotopagina in onze rubriek ‘Plezant Hageland’.

Geef een reactie