Willempi Van Geel fietst een week door Vlaanderen voor Think Pink België

Zaterdagmorgen acht uur! In café De Biertempel in Diest zitten al een tiental klanten een koffietje of een watertje te drinken. Een van hen is Wim Van Geel en die heeft duidelijk sportieve plannen. Strak in het fietspak, fietshelm en dito bril bij de hand, benen glad geschoren. Wim begint vandaag aan een fietsvakantie van een week waarin hij elke dag ongeveer honderd kilometer wil afleggen. In totaal moeten er volgende week zaterdag 667 kilometer op de teller staan, al kunnen er dat ook een paar meer zijn.
Dat doen er wel meer zal je denken maar Wim geeft zijn sportieve reis een sociaal accent mee. Hij laat zich namelijk sponsoren voor Think Pink België. Wim kent een paar mensen in zijn omgeving die vechten tegen borstkanker.
Als je de actie van Wim wil steunen kan je zelf kiezen hoe je dat doet. Een paar mensen hebben op voorhand toegezegd om een bedrag per afgelegde kilometer te storten. Op de facebookpagina Willempi Van Geel hebben ondertussen ook al enkele symphatisanten een vast bedrag gestort. Je kan op die pagina de fietsreis van Wim Van Geel volgen. Hij post een paar keer per dag foto’s van de vorderingen. Vandaag hebben we al tussenstops gezien aan het kasteel van Horst en in Huldenberg. Uiteindelijk moet Wim vanavond in Leerbeek geraken.

De fietser heeft ook lintjes van Think Pink mee en die verkoopt hij onderweg aan de mensen die hij toevallig ontmoet. In Diest hebben ook een paar handelaars hun steun aan het project toegezegd. Jan Van Roey van De Biertempel en Bert Frederickx van wijnbar De Violette onder meer. Maar ook speelgoedzaak Het Kadulleke en brouwerij Bastion doen een duit in het zakje.

Willempi Van Geel heeft overigens wel een parcours uitgestippeld maar waar hij slaapt is iedere dag opnieuw een zoektocht. Meestal probeert hij zijn enigszins geïmproviseerde tent op een boerenerf of in een grote tuin neer te poten. “Ze voorspellen de ganse week goed weer”, zegt Wim. “Ik maak me geen zorgen. Als je moe bent slaap je nogal snel.”

Geef een reactie