Brand in wzc Sint-Rochus Aarschot is aangestoken

Op vrijdag 22 juli omstreeks 22.41 uur brak een zware brand uit op de tweede verdieping van woonzorgcentrum Sint-Rochus. Het parket heeft ondertussen bevestigd dat de brand is aangestoken. Meer details zijn nog niet bekend gemaakt.
Omwille van de ernst van de situatie werden zowel de gemeentelijke als de provinciale fase van het rampenplan afgekondigd. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Ploegen van brandweerzone Vlaams-Brabant Oost, de politie, de medische diensten, het Rode Kruis en de civiele bescherming werden ingezet bij de bestrijding van het vuur en de evacuatie van 162 personen. Rond 1 uur ‘s nachts was de brand onder controle.

Evacuatie

De bewoners en de verpleegkundigen van het woonzorgcentrum werden geëvacueerd naar de stadsfeestzaal. 11 personen werden naar het ziekenhuis overgebracht. Burgemeester Gwendolyn Rutten verduidelijkte zaterdagmorgen dat bij de brand één dodelijk slachtoffer te betreuren valt. Verder ligt nog een tweede bewoner ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Burgemeester Rutten loofde onderstreepte ook dat de inzet van het personeel van het woonzorgcentrum cruciaal was.

Door de brand- en waterschade is het gebouw momenteel onbruikbaar. De bewoners worden opgevangen in verschillende ziekenhuizen en woonzorgcentra. De voorkeur gaat naar ziekenhuizen en centra met verdiepingen die volledig leeg zijn. Men probeert op die manier om de groepen die in het woonzorgcentrum in Aarschot gevormd zijn te behouden.

Voor meer informatie kan je terecht op het noodnummer 016 55 02 02.

Geef een reactie