Tienen krijgt toelage van 529.000 euro voor renovatie sportcentrum Houtemveld

De Vlaamse regering kent een investeringssubsidie van 529.000 euro toe aan de stad Tienen voor ingrijpende renovatiewerken aan de drie multifunctionele sporthallen van het sportcentrum Houtemveld. Eind maart 2022 diende de stad een uitgebreid subsidiedossier in op basis van grondige analyses en prognoses. Van de meer dan 40 ingediende dossiers weerhield de Vlaamse overheid er 17, waarbij het dossier voor het sportcentrum Houtemveld.

De subsidie dient voor aanpassingen op het vlak van duurzaam energiebeheer, brandveiligheid, hygiëne en toegankelijkheid. Ook de sportvloeren worden aangepakt en het bestaande skatepark wordt volledig vernieuwd en verder uitgebouwd. Volgens schepen van vrije tijd Wim Bergé is het de bedoeling om de kwaliteit van de accommodatie gedurende minstens 15 jaar te verlengen en de uitbatingskost drastisch te verlagen.

De totale investering voor Houtemveld bedraagt zo’n 2,5 miljoen euro, waarvan ongeveer 20 % door de Vlaamse overheid gesubsidieerd wordt in het kader van het decreet op de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur. Deze toelage maakt de opstart van een masterplan voor het sportcentrum Houtemveld meteen een stuk eenvoudiger. Met dit masterplan wordt een toekomstvisie uitgewerkt voor de ruimtelijke indeling en de gebouwen van het sportcentrum, rekening houdend met de toekomstige noden.

Naast de stad Tienen, diende ook het sportcentrum Grand Slam, gelegen naast het Houtemveld, met succes een dossier in. Voor een totale investering van 1,6 miljoen euro, kent de Vlaamse overheid hier een kleine 400.000 euro aan subsidies toe. Het sportcentrum Grand Slam is complementair aan Houtemveld. Je kan er terecht voor fitness, padel, tennis, badminton en squash.

Geef een reactie