Demogroep van KDT al voor de zesde keer naar Eurogym

Demogym, het woord zegt u misschien niet meteen iets maar het is een onderdeel van de gymnastieksport waar een aantal disciplines samen komen. De gymnasten vertellen een verhaal en daar gebruiken ze elementen voor uit het dansen, acroturnen, tumbling en ritmische gymnastiek.

Koninklijjke Diestse Turnkring (KDT) heeft zo’n demogroep en die waren vorige week aanwezig bij Eurogym in het Zwitserse Neuchatel. Eurogym is een evenement dat elke twee jaar plaats vindt en waar zo’n drie tot vierduizend gymnasten aan deel nemen die uit gans Europa komen. KDT was er voor de zesde keer bij.

In 2020 kon Eurogym omwille van de pandemie niet plaats vinden. De vorige editie was in 2018 in Luik. Koningin Mathilde was daarbij aanwezig en een paar gymnasten van KDT konden er toen kort met haar praten.

Het toffe aan Eurogym is dat het niet bikkelhard competitief is. De deelnemers krijgen de kans om een dansnummertje te brengen voor een internationaal publiek en ze kunnen tijdens de ganse duur van het evenement op vrijwillige basis aan een reeks workshops deelnemen. Er is overigens ook een toeristisch aspect aan het torrnooi. In het programma wordt voldoende tijd ingeruimd om de regio te ontdekken.

Eurogym 2024 zal plaats vinden in de Noorse stad Bodo. KDT zal daar allicht opnieuw aan deelnemen. Momenteel bestaat de demogroep uit een 20 – 25 tal meisjes van 9 tot 23 jaar maar bij KDT zijn ze altijd op zoek naar meisjes en vooral naar jongens met goesting en talent. Om in aanmerking te komen moet je wel voldoen aan enkele selectie criteria, die op testmomenten worden afgetoetst. Als voorbereiding kan je aansluiten bij de groep demoplus om zo ervaring op te doen voor het echter werk.

Meer info op de website van de vereniging: http://www.diestseturnkring.be of mail naar info@diestseturnkring.be

Geef een reactie