Kardinaal De Kesel wijdt Geert Narinx tot priester

Diaken in Scherpenheuvel Geert Narinx werd gisteren, samen met AnthonyJude Okafor, Kevin Pluym en Jan Van Achter tot priester gewijd voor het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Geert Narinx is ondertussen al enkele jaren een bekende figuur in de omgeving van de basiliek. Hij woont in Scherpenheuvel en is vaak prominent aanwezig bij de religieuze activiteiten in het bedevaartsoord.

Geert Narinx  werd geboren in 1992 in Geistingen, Kinrooi. Na de theologische cyclus tijdens de seminarie-opleiding volgde een sabbatperiode waarin hij zich verder verdiepte in de spiritualiteit van Filippus Neri. Hij behaalde toen ook een baccalaureaat in de theologie en voltooide de lerarenopleiding. In 2019 werd hij aanvaard als kandidaat-priester voor het aartsbisdom en benoemd als CCV-medewerker voor het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen en als lid van de ploeg voor de pastorale regio Tienen. Hij werd op 29 mei 2021 tot diaken gewijd.

Kardinaal Jozef de Kesel ging voor in de misviering waarin verder ook deken en pastoor van Scherpenheuvel Luc Van Hilst aanwezig was. Het zanggedeelte werd overigens gecoördineerd door cantor van de abdij van Averbode Jos Bielen. De kardinaal drukte de wijdelingen in het bijzonder op het hart zich nooit boven anderen verheven te weten. “Vergeet niet dat je eerst tot diaken werd gewijd”, sprak de kardinaal. “Je zult de gemeenschap voorgaan als ze de eucharistie viert. Maar vergeet niet dat Jezus dezelfde avond voor zijn lijden de voeten van zijn leerlingen gewassen heeft. Het is wat paus Franciscus ons uitdrukkelijk vraagt: geen klerikale, maar in de diepe zin van het woord een synodale kerk te zijn.”

Je kan de viering en de wijding hier herbekijken.

Geef een reactie