Boeren protesteren ook tijdens Dwars door het Hageland tegen het stikstofakkoord

Lange rijen toeterende tractoren. Het is een beeld dat al het ganse seizoen een constante is tijdens de rechtstreekse uitzendingen van wielerwedstrijden in Vlaanderen. De boeren protesteren op die manier tegen het stikstofakkoord van de Vlaamse regering Dat gebeurde vorige zaterdag ook tijdens de doortocht van Dwars door het Hageland maar de invulling was enigszins anders.

In de Frans Smeyersstraat in Scherpenheuvel hadden de boeren een trekker opgesteld waar een aantal fietsen op gemonteerd stonden. Schepen van landbouw in Scherpenheuvel-Zichem Lieve Renders legt de symboliek van de actie uit. Volgens schepen Renders geraken de boeren momenteel, ondanks de inspanningen die ze blijven doen, geen meter verder. Er is veel onzekerheid en onduidelijkheid en dat werkt verlammend voor de sector en al zeker voor de jonge boeren die nog volop moeten investeren. De actie in Scherpenheuvel werd ook ondersteund door schepen van landbouw in Diest Monique De Dobbeleer. Die is ook als algemeen directeur van de vrouwenorganisatie Ferm betrokken bij het dossier. Ferm heeft een afdeling Ferm voor Agravrouwen, zeg maar het vroegere KVLV, dat zich richt naar vrouwen die deeltijds of voltijds actief zijn op een land- en tuinbouwbedrijf.

Geef een reactie