Streetband Agrum geeft streekproductenmarkt extra pigment

De meimaand was een geweldig succes voor het bedevaartsoord Scherpenheuvel maar de grote processies zijn voorlopig voorbij en er is weer wat ruimte voor andere zaken. De streekproductenmarkt bijvoorbeeld. Dat is een event dat nu al enkele jaren een succes is en met het mooie weer was dat zondag niet anders.

In de tentjes zagen we heel wat producenten die er ieder jaar opnieuw bij zijn maar er was ook een opmerkelijke nieuwe deelnemer, het Spaanse wijnhuis Massia Cabellut met name. Hoezo, een Spaans wijnhuis, zul je je afvragen. Maar er is een zeer duidelijke link met het Hageland. Die schitterend heraangelegde wijngaard met de een unieke, volledig gerestaureerde massia is deels eigendom van Averbodenaar Nico Van Buitenen. Zijn dochters Ella en Anse draaien mee in het team van dit unieke wijngoed beheert.

Ze hebben ondertussen een mooi gediversifieerd aanbod van witte, rode en rosé wijnen, een schuimwijn en olijfolie. Dat kon je zondag allemaal proeven aan het standje van Massia Cabellut. Nico en dochter Anse waren op de markt aanwezig aanwezig om wat meer informatie te geven.

We maakten een fotoreportage waar een aantal van de standen van de andere producenten aan bod komen. We starten op dit platform overigens binnenkort met een reeks over de streekproducenten in het Hageland.

Een van de vaste aanwezigen op de streekproductenmarkt is de vzw Mama Lufuma met uiteraard optieker Lieve De Keyser als een van de drijvende krachten achter dit mooie project. Lieve kondigde recent aan dat ze na dertig jaar stopt met haar zaak. Om de snelle evolutie in haar sector te kunnen volgen zijn zware investeringen nodig en die risico’s wil Lieve niet meer nemen. Ze kiest vanaf 1 augustus voor meer zekerheid in haar professionele leven.

De streekproductenmarkt krijgt al enkele jaren extra pigment door de streetband Agrum. Die trokken ook dit jaar opnieuw door het centrum van de stad en dat leverde veel ambiance, enthousiasme en mooie plaatjes op.

Geef een reactie