Zware verkeershinder op N10 tussen Rillaar en Scherpenheuvel

Het is al een paar keer uitgesteld maar nu lijkt het er eindelijk van te komen. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de vorig jaar geplande vernieuwingswerken op de N10, dat is de verbinding tussen Aarschot en Scherpenheuvel, nu toch uitvoeren. Tussen woonzorgcentrum Sint-Jozef in Rillaar en de rotonde in het centrum van Scherpenheuvel, een stuk van bijna vijf kilometer, krijgt zowel de rijweg als het fietspad een grondig onderhoud. Het wegdek krijgt een nieuwe onder- en bovenlaag met asfalt en markeringen.  Ook de fietspaden aan beide kanten van de weg worden comfortabeler gemaakt. 

Volgens de huidige planning duren de werken drie weken, van maandag 13 juni tot vrijdag 9 juli. De werken worden in twee werfzones opgesplitst en alle aansluitende zijstraten die naar de N10 leiden worden tijdens de werken afgesloten:

 • Zone 1- Diestsesteenweg-Mannenberg (maandag 13 juni – vrijdag 24 juni)
  Werken op de Diestsesteenweg en de Mannenberg tussen woonzorgcentrum Sint-Jozef in Rillaar en de Oude Tiensebaan in Scherpenheuvel-Zichem. Binnen de vier kilometer lange zone wordt er door de aannemer in fasen gewerkt aan de oneven en even kant.
   
 • Zone 2 – Basilieklaan (maandag 4 juli t.e.m. vrijdag 9 juli)
  Werken op de Basilieklaan vanaf het kruispunt met de Oude Tiensebaan tot aan de rotonde naar de basiliek in Scherpenheuvel. Deze werfzone is ongeveer een kilometer lang.
Omleidingen en hinder voor fiets-, auto- en busverkeer

Tijdens de werken blijven woningen en handelszaken zoveel mogelijk bereikbaar. Je kan bijna altijd met de wagen tot aan je huis of zaak geraken. Enkel tijdens bepaalde tijdstippen zijn de inritten in de werfzone niet bereikbaar met de wagen. Over de laatste laag asfalt mag in geen geval gereden worden, zolang deze niet volledig uitgehard is.

Het verkeer tussen Rillaar en Scherpenheuvel volgt tijdens de werken in beide zones een omleiding: richting Scherpenheuvel via de noordkant en richting Aarschot via de zuidkant van de Diestsesteenweg (N10). 

 • Richting Rillaar/Aarschot loopt de omleiding aan de zuidkant via de Oude Tiensebaan – Groenhoef – Schransstraat naar de E314 om richting Aarschot of Rillaar te rijden.
 • Richting Zichem/Scherpenheuvel loopt de omleiding aan de noordkant via de Molendreef – Maasstraat – Engelenberg – om daar via Weg Messelbroek richting Zichem of Tiensestraat richting Basilieklaan te rijden.

Doorgaand en zwaar vrachtverkeer +3,5 ton wordt via de E314 geleid.

 • Richting Scherpenheuvel via de afrit van Bekkevoort (nr. 24) en dan via Staatsbaan (N2) – Oude Tiensebaan tot aan de Diestsesteenweg (N10)
 • Richting Rillaar/Aarschot via de afrit van Aarschot (nr. 22) volledige ring van Aarschot R25 volgen tot aan de Diestsesteenweg (N10)

Fietsers krijgen voor de werken in juni op de Diestsesteenweg-Mannenberg een omleiding in beide richtingen. Tijdens de werken in juli op de Basilieklaan kunnen ze nog gebruik maken van de gescheiden fietspaden.

Een 7-tal bushaltes op het traject van buslijn 35 zullen in beide richtingen hinder ondervinden. Klanten informeren zich voor vertrek best via de routeplanner van De Lijn: www.delijn.be/nl/routeplanner

Geef een reactie