Grote Markt van Diest wordt drie maanden lang autovrij tijdens de weekends

De Grote Markt in Diest wordt vanaf zaterdag 4 juni gedurende drie maanden, juni, juli en augustus, volledig autovrij tijdens de weekends. Dat heeft onder meer te maken met het uitgebreide animatieprogramma dat tijdens de zomermaanden in dat deel van de stad georganiseerd wordt. Om alles vlot, veilig en aangenaam te laten verlopen, kiest het stadsbestuur er dus voor om geen gemotoriseerd verkeer toe te laten op de Grote Markt. Tijdens het weekend van 11 en 12 juni is er bijvoorbeeld Dwars door het Hageland met op zaterdag de wedstrijd voor de heren en dames profrenners en op zondag de nieuwe graveltourtocht. Het stadscentrum is dan alleszins voor een groot deel afgesloten. Het weekend daarna is er Supermercado. Ook dan is het centrum voor een groot gedeelte afgesloten.

Verkeersvrije Grote Markt

De Grote Markt wordt afgesloten van zaterdagochtend 7 uur tot en met maandagochtend 1 uur. De afsluiting geldt vanaf ‘Thee en Dingetjes’ tot en met ‘Den AperO’. Ook de Schotelstraat is niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer tijdens deze weekends.

De Grote Markt blijft toegankelijk voor fietsers en speedpedelecs met uitzondering van bromfietsen klasse A. De laatste zomerafsluiting gebeurt tijdens het weekend van 27-28 augustus 2022.

De garagehouders van de Cabaretstraat en de voetgangerszone kunnen de zone verlaten of inrijden via de Scholenstraat aan de Hallezaal. Tijdens grotere events zoals Supermercado gelden er andere maatregelen. Meer informatie hierover volgt later.

Geef een reactie