Goed-gevoel-huisje van Noor Van Reet krijgt vorm

Noor Van Reet moest als zevenjarige een operatie ondergaan, waardoor ze een maand lang geïsoleerd werd van haar klasgenoten. Nadien ondervond ze nog last door niet te mogen deelnemen aan bepaalde activiteiten. Daar startte het besef hoe belangrijk mentaal welzijn is.

Vanuit dat besef is Noors sociaal engagement gegroeid. Op haar vijftiende droomde ze van een ‘goed-gevoel-huisje’. Mentaal welzijn zit nog steeds in de taboesfeer. Noor wil dat doorbreken door op de site van haar school een plek te creëren waar iedereen terechtkan voor een babbel als het even wat moeilijker gaat, maar ook om leuke ervaringen te delen met elkaar.

Corona was ook voor dit project een tijdje een beenbreker maar nu kon eindelijk gestart worden met bouw van het het goed-gevoel-huisje. Het initiatief van Noor werd bekroond werd met nationale en internationale Lionsclub awards. Aan die awards hield ze een aanzienlijke som geld en tal van sponsors over die het realiseren van dit goed-gevoel-huisje, samen met de school, mee mogelijk maken.

Het goed-gevoel-huisje van Noor trok de aandacht van Lions club Sarchinium uit Sint-Truiden, die het project voordroeg voor de Young Ambassador Award. Noor kaapte in België de eerste plaats weg. Ze mocht haar project in internationaal gezelschap voorstellen in het Griekse Thessaloniki, waar ze eveneens de eerste prijs behaalde. Dat leverde haar een mooie som van 4000 euro op. ‘

Bij De prins zijn ze momenteel bezig met de verfraaiing van de speelplaats en het huisje past perfect in de plannen. De uitwerking van het project ligt grotendeels in de handen van leerlingen. Verschillende richtingen werken hieraan mee. Zo neemt bijvoorbeeld de leeronderneming ‘Wood-You’ het buitenschrijnwerk voor zich, van planning tot uitvoering. Door leerlingen, voor leerlingen is geen loos begrip in dit gegeven en vergroot het draagvlak van het huisje binnen de school.

Met de financiële opbrengst van haar awards, in combinatie met sponsoring van de Rode Neuzendag, zijn er tevens leerkrachten en leerlingen opgeleid tot Conflixers, een project van de Vlaamse scholierenkoepel. Een initiatief waarbij leerlingen en leerkrachten het voor elkaar opnemen door een luisterend oor te bieden.

In De Prins heeft elke klas elke week een coachuur. Tijdens dat uur wordt er gewerkt aan sociale vaardigheden of aan de sfeer in de klas. Dat uur kan perfect plaatsvinden in het goed-gevoel-huisje.

Geef een reactie