Fiets of wandel met pater Eric en abt Marc en steun mee de werking van Rikolto

Wie al eens in de omgeving van de abdij van Averbode rond waart heeft hem ongetwijfeld al gezien. Pater en econoom van de abdij Eric Seghers lijkt de laatste weken een regelrechte fietsfanaat geworden.

Pater Eric heeft ook een duidelijke reden om al die kilometers af te malen . Op zaterdag 28 mei trekt hij namelijk de kop van een peloton dat een tocht van 48 kilometer zal afleggen langs abdijen en kastelen. Welke abdijen en kastelen dat zijn is niet expliciet vermeld maar allicht staan de abdij van Tongerlo en het kasteel van Westerlo op de fietskaart.

Je kan diezelfde dag overigens niet alleen fietsen in het spoor van een Norbertijn. Abt Marc Fierens trekt zijn wandelschoenen aan en gaat op stap met een groep wandelaars die een tocht van acht kilometer maken door het mooie Merodegebied.

Met al die sportieve initiatieven willen de Norbertijnen de werking van Rikolto ondersteunen. Rikolto is het vroegere Vredeseilanden. De organisatie ijvert voor een eerlijk inkomen voor de boeren tot betaalbare, kwaliteitsvolle voeding voor iedereen. Ze verbinden burgers, boeren, bedrijven, (kennis)instellingen en overheden en bouwen wereldwijd aan vernieuwende, inspirerende initiatieven die tegemoet komen aan de mondiale uitdagingen rond biodiversiteit, klimaat en ongelijkheid.

De missie van Rikolto is in de dagelijkse praktijk eigenlijk bijzonder trendy geworden en sluit nauw aan bij initiatieven zoals de Korte Keten.

Praktisch

Je kan gratis inschrijven en hebt ook recht op een welkomstpakket met onder andere een Rikolto lepel en versnaperingen van de Averbode producten. Pater Eric een abt Marc vragen van enkel dat elke deelnemer een gift zou doen voor de projecten van Rikolto. Het maakt niet uit hoe groot die gift is maar vanaf 40 euro heb je recht op een fiscaal attest.

Rikolto zorgt op zaterdag 28 mei vanaf 9.30 uur voor een onthaal door vrijwilligers in Het Moment. Dat gebeurt aan de abdijtafels die de abdij verkoopt ten voordele van Rikolto. Je kan er kennis maken met dit sociale en ecologische project, je ontvang je het welkomstpakket en je kan daarna beginnen aan de uitgestippelde wandeling of fietstocht.

Je kan inschrijven via deze link: https://www.rikolto.be/nl/doe-mee/ronddewereld/ronddewereld-event-averbode

Geef een reactie