Rode Dornfelder van wijndomein Kluisberg pakt goud bij Commanderij Hageland

De Commanderij Hageland heeft ook dit jaar weer een oordeel geveld over de beste wijnen uit Vlaams-Brabant en de grote winnaar van die selectie is Jos Vanlaer van het wijndomein Kluisberg in Assent. Jos Vanlaer kreeg een gouden medaille voor zijn rode wijn met Dornfelder als druivenras en een zilveren medaille voor zijn droge witte wijn, gemaakt met Pinot Gris. Die laatste wijn werd ook verkozen als selectie van de Commanderij. In de categorie witte wijn was de gouden medaille voor Edouard Monsecour.

Naast Kluisberg waren er ook gouden medailles voor de roséwijn van Joris Eeckhout van domein Den Eeckhout. Die is gemaakt met Pinot noir en Muscat blue. Er was ook goud voor de schuimwijn Meerdael van Paul Vleminckx.

Nog drie andere wijnbouwers uit het Hageland mochten een zilveren medaille ophalen: Danouise uit Houwaart, Haksberg uit Tielt-Winge en het wijnkasteel Vandeurzen uit Linden.

Geef een reactie