Toneelvereniging Uilenspiegel viert 25 jaar lidmaatschap van Sven Vandebril

Bij het Koninklijk Toneelgezelschap Uilenspiegel hadden ze zaterdagnacht iets te vieren. Sven Vandebril is 25 jaar lid van de toneelvereniging en hij zette in die lange periode op een uiterst professionele manier een straffe reeks typetjes neer in het Tejaterkaffee. Bij Uilenspiegel vonden ze dat een ideale aanleiding om dat kaffee te vullen met familie en vrienden van Sven. Die zorgde tijdens die voorstelling overigens voor een bijzonder grappig orgelpunt. Het Tejaterkaffee is een opeenvolging van sketches en hij nam zelf de slotsketch voor zijn rekening. Het werd een negen minuten lang, bijzonder energiek en grappig overzicht van de muziekgeschiedenis.

En toen kwam de huldiging. Wie ervan uitging dat daarmee de voorstelling was afgelopen moest die mening herzien. Sven speelde gewoon zijn typetjes verder. Hij zorgde nog voor een zeer emotioneel moment toen hij zijn vrouw Hilde Wouters bedankt. Die zou later, met de twee zonen die toneel spelen, nog voor een slotsketch zorgen.

Ere-voorzitter van Uilenspiegel Frans Vanhentenrijck, schepen van cultuur in Diest Geert Cluckers en een vertegenwoordiger van koepelorganisatie Opendoek hadden geschenken mee voor Sven.

In het professionele leven zijn Sven Vandebril en Hilde Wouters de zaakvoerders van de speelgoedzaak Kadulleke.

In om kennis te maken met het Tejaterkaffee van Uilenspiegel?
Voor de editie 2022 zijn er enkel nog tickets te verkrijgen voor de voorstellingen in september. Alle informatie is terug te vinden op de website www.uilenspiegel.nu.

Geef een reactie