Kris Van Bulck wordt aangesteld als concierge van de citadel

Het stadsbestuur van Diest heeft Kris Van Bulck aangesteld als conciërge voor de site citadel. Dat heeft generaal-majoor o.r. Johan Peeters vandaag bekend gemaakt tijdens de herdenking van het overlijden van kolonel Edouard Blondeel.

Kris Van Bulck is een oudgediende van het 1ste bataljon paracommando dat tot 2011 in de citadel van Diest gekazerneerd was. Het 1ste para werd op dat moment opgedoekt maar dat betekende niet dat de geest van de para’s uit Diest verdween. “We zijn niet meer zichtbaar aanwezig in de straten van Diest maar de para’s zijn nooit echt weg gegaan uit de stad”, zei generaal-majoor o.r. Peeters vanmorgen. Dat heeft veel te maken met de vzw Keep The Spirit Alive (KTSA), een vereniging van oud-para’s die een paar keer per jaar samenkomen en volop gesteund worden door collega’s in actieve dienst. Kris Van Bulck was, samen met kolonel o.r. Walter Mertens, een van oprichters en zeker ook een van de drijvende kracht achter KTSA. Samen met een paar andere oudgedienden van het eerste para is hij wekelijks een paar keer aanwezig in de citadel om wat karweitjes op te knappen en wat onderhoud uit te voeren.

Kris Van Bulck start op 1 augustus 2022 als conciërge. Hij zal ook in de zeer dichte nabijheid van de site komen wonen. Zijn opdracht is dubbel. Kris Van Bulck staat in voor het onderhoud van de site (door hemzelf of als begeleider van externe partijen) en hij houdt er ook toezicht op.

Het dossier van de herbestemming van de citadel zit al tien jaar vast. Ondertussen beginnen de gebouwen de gevolgen te ondervinden van een gebrek aan onderhoud. De herbestemming zal alleszins gigantisch veel budget opslurpen. Recent zijn er meer concrete stappen gezet om schot in de zaak te krijgen. Burgemeester Christophe De Graef was vandaag zelfs optimistisch over die evolutie. Hij hoopt om volgend jaar, bij de herdenking van het overlijden van Edouard Blondeel, duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van de citadel.

Schepen Geert Cluckers | Kris Van Bulck | Burgemeester Christophe De Graef

2 comments

Geef een reactie