Landbouwers gaan samen korte keten automaat exploiteren op site van cc Den Amer

Wie vorige zondag een bezoekje bracht aan de Merodehappening in Diest, heeft allicht de kraam van een aantal lokale landbouwers uit Diest opgemerkt. Verkopen deden ze niet echt. Ze deelden vooral appelen en ander lokaal geteeld fruit uit. Daar schuilde ook een bedoeling achter. De landbouwers hebben zich verenigd in de vzw Koked. Die vzw gaat een korte keten automaat exploiteren die op de site van cc Den Amer wordt geplaatst. Je vindt er 24/24, 7/7 verse lokale producten zoals paprika’s, aubergines, komkommers, appels en peren (zowel biologisch als niet-biologisch), maar ook appelsap en aardappelen. Er is ook een diepvriesautomaat met varkensvlees en rundsvlees.

De actie tijdens de Merodehappening was bedoeld als promotie voor de automaten. Om het concept nog beter bekend te maken bij de consument is er op zondag 22 mei tussen 11 uur en 17 uur een korte keten markt. Die vindt plaats op de site waar de automaten geplaatst worden. De landbouwers zorgen opnieuw voor proevertjes en voor ambiance.

 

Geef een reactie