Stations van Diest en Schulen krijgen een knappe groene wandelverbinding

De treinstations van Diest en Schulen worden groene haltes. Dat zijn stations waar reizigers met het openbaar vervoer toekomen en die verbonden worden door een wandelroute in een groene omgeving. Die wandelroute eindigt in een volgend station dat ook aangeduid staat als groene halte. Daar kan je, na je wandeling, opnieuw het openbaar vervoer gebruiken.

Het wandeltraject dat beide stations verbindt gaat de Demer Delta Route heten en is dertien kilometer lang. Het wordt een zeer mooie wandeling die eerst het Webbekoms Broek doorkruist om dan via Zelem naar het Halens Broek te gaan en uiteindelijk in het Schulens Broek te eindigen.

Het project werd recent goedgekeurd door de NMBS en de inrichting ervan start allicht pas in 2023. Om het begin van de route vlak na het vertrek aan het station van Diest te kunnen realiseren moet ook nog een wandelbrug over de Zwarte Beek aangelegd worden. Die zal er nog niet zijn bij de opening van de route maar dat is niet echt een spelbreker. De route zal voorlopig door het Marc Mackenpark lopen.

Groene haltes zijn een initiatief van TreinTramBus. Zij laten van alle routes een duidelijke brochure maken. Leden van Treintrambus kunnen de groene haltes en de stationsstapperswandelingen ook gratis downloaden.

One comment

Geef een reactie