Stevige financiele injectie voor Vrije Basisschool Den Hulst in Testelt

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts maakt met de regelmaat van een Zwitsers kwaliteitsuurwerk investeringen bekend in schoolgebouwen. Met het nieuwe subsidierondje van ongeveer 1 miljoen euro, worden 12 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant ondersteund.

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op 3 miljard euro staan.

In onze regio krijgen twee projecten een erg stevige financiële injectie.

Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs – Damiaanschool in Tremelo voert met 220.500 euro verbouwingswerken aan de schoollokalen en de open speelplaats uit. Het gaat om een verhoging van een eerder toegekende subsidie.

In Testelt (Scherpenheuvel-Zichem) kan de Vrije Basisschool Den Hulst met 102.000 de verwarmingsketel en de leidingen vervangen, de buitengevel renoveren en pleister- en schilderwerken uitvoeren.

Geef een reactie