Sancta Maria Instituut stapt met bijna 1000 bedevaarders naar Scherpenheuvel

De meimaand is de maand van de grote processies naar Scherpenheuvel. Na twee jaar van uitstel kan het weer en de leerlingen en leerkrachten van het Sancta Maria Instituut in Aarschot hebben op vrijdag 29 april meteen een stevige norm neer gezet. Bijna duizend bedevaarders trokken de stapschoenen aan om te voet naar de basiliek te komen. Dat gebeurde onder begeleiding van een trommelkorps met een mix van leerkrachten en leerlingen.

De lange stoet vertrok ’s morgens om kwart na 8 met de zevendejaars op kop. De stoet werd afgesloten door de eerstejaars. De ouderraad hielp mee en zorgde voor wafels en ijsjes voor iedereen. Om 12.15 uur arriveerde de groep aan de basiliek. Daarna was er een kort bezinningsmoment in de Mariahal.

Je kan hieronder een korte film bekijken van de bedevaart op het moment dat ze in Scherpenheuvel binnenkomen.

One comment

Geef een reactie