Lokale Helden op drie locaties in Scherpenheuvel-Zichem

Muzikaal talent in Vlaanderen, je kan er op zaterdag 30 april maar moeilijk aan ontsnappen tenzij je ergens onder een stevige steen kruipt. Het platform VI.BE plaatste een oproep naar steden en gemeenten, cafés en verenigingen om overal in Vlaanderen en Brussel op die dag allemaal samen uit te pakken met muzikaal talent. Dat kreeg een wel zeer brede respons.

Voor de eerste keer doet ook Scherpenheuvel-Zichem mee en het is daar ook meteen raak. Dries Van Gelder uit Averbode en Matthias Swinnen uit Scherpenheuvel zetten hun schouders onder een reeks optredens op drie verschillende locaties.

Rave Party in de Loods

In De Loods in de Groenstraat 53 in Scherpenheuvel, start al om 14 uur een stevige rave party. Verschillende DJ’s uit de buurt laten er elk hun eigen stijl en skills zien. Onder meer Phartox, Marble, DJ PasQual en Garçon Blond draaien aan de knoppen. De party eindigt in principe om 21 uur.

Lokale bands bij Pastoar Munte

In Zichem bij Pastoar Munte kan je vanaf 15 uur naar drie lokale bands gaan luisteren. Threesome opent het programma. Zoals de naam al doet vermoeden krijg je een trio op het podium met twee akoestische gitaren en een zangeres met een erg voldragen stemgeluid. De groep speelt enkel covers maar ze hebben een zeer breed repertoire met muziek van de jaren zeventig tot nu.

Om 18 uur is het de beurt aan The Joshua & Kirri Travellin Experience.
Joshua Vercammen en Kirri Valvekens stonden ondertussen zowat op ieder podium in het Hageland waar je kwaliteit kan verwachten. Kirri heeft een ijzersterke reputatie als imitator van Neil Diamond maar zijn bereik en zijn repertoire is veel groter dan dat van de Amerikaanse crooner. Joshua Vercammen kan zowat alle grote namen aan, van Springsteen over Tom Waits tot The Beatles.

Om 21 uur staat Blue Suede Boys op de planken. Dat is een van de projecten van Sam Vandeweyer en die mogen we rustig als een van de beste gitaristen van het Hageland en omstreken beschouwen. Sam is allicht beter bekend van The Yellow Brothers maar met Blue Suede Boys stond hij al eerder in Zichem in de spotlights tijdens het zotte feestje Hansland. Het moet zijn dat ze daar in Zichem zeer enthousiast over waren want ze kondigden toen al aan dat de band zeker zou terug komen en voila zie , geen betere opportuniteit dan hen te vragen voor Lokale Helden.

Het zou overigens een mooie avond kunnen worden. Geen idee of de Kirri en Joshua blijven plakken maar een onverwachte combinatie met Sam Vandeweyer kan de zaak helemaal op stelten zetten. Wij hoorden Sam ooit een bangelijk versie brengen van Society van Eddy Vedder, iets wat ook Joshua en Kirri bijzonder goed moet liggen. Ze mogen ons altijd verrassen.

After party in jeugdhuis Boemelke

Je kan de avond daarna in stijl afsluiten in Jeugdhuis Boemelke. Vanaf 21 uur is daar een after party met DJ’s Purpose, Mathics, Grand Theft Bass en Bots & Otto.

De rave party en de optredens van de lokale bands bij Patoar Munte zijn volledig gratis. Voor de after party in ‘t Boemelke betaal je 4 euro als lid en 5 euro als niet-lid.

Meer informatie

Je kan alle info over Lokale Helden in Scherpenheuvel-Zichem vinden via deze links:

Geef een reactie