Parkeerverbod op fietssuggestiestroken aan school in Wersbeek

In veel van onze centra kom je tegenwoordig fietssuggestiestroken tegen. Die opvallend geschilderde delen van de rijbaan hebben hoofdzakelijk een psychologische impact. Strikt wettelijk leveren ze de fietsers niet echt veel bescherming op. Straffer nog, de stroken staan zelfs niet in het verkeersreglement en missen dus een wettelijke basis. Dat betekent dat ook wagens er mogen over rijden en je kan zelfs parkeren op zo’n fietssuggestiestrook, tenzij de situatie plaatselijk anders geregeld is.

Het gemeentebestuur van Bekkevoort, dat zich voortaan overigens lokaal bestuur noemt, gaat van die laatste uitzondering gebruik maken om de schoolomgeving aan ‘t Scholeke in Wersbeek veiliger te maken.

In de omgeving van de school zijn op de Halensebaan fietssuggestiestroken aangebracht. Omdat daar bij het begin en het einde van de schooltijd nogal wat wagens parkeren, levert dat onveilige situaties op voor leerlingen die met de fiets naar school gaan. Het lokale bestuur van Bekkevoort grijpt in en voert na de paasvakantie, vanaf maandag 19 april, een selectief en tijdelijk parkeerverbod in. Op de fietssuggestiestroken die naar de school leiden, is er enkel ‘s morgens een parkeerverbod vanaf dertig minuten voor het begin van de school tot dertig minuten na het begin. De fietssuggestiestroken die gebruikt worden om van de school naar huis te rijden krijgen ‘s avonds een gelijkaardig parkeerverbod.

Het gaat over een proefopstelling tot einde juni 2022. Als de resultaten goed zijn kan de regeling definitief worden.

Geef een reactie