Grotere terrassen voor horeca in Diest komen jaarlijks terug

Tijdens de coronacrisis mochten de horecazaken in Diest hun terrassen stevig uitbreiden. Veel ondernemers deden dat op een erg professionele manier en dat overtuigde ook de klanten.

Het stadsbestuur heeft dat signaal opgepikt en laat de uitgebreide terrassen voortaan ieder jaar opnieuw toe in de zomerperiode. Van 1 mei tot en met 2 oktober kunnen cafés en restaurants hun terrasruimte drastisch uitbreiden.

Horeca-uitbaters die van de opportuniteit gebruik maken moeten daar wel extra voor betalen. Tijdens de coronaperiode werd de volledige terrasbelasting nog kwijtgescholden, als steun voor de toen zwaar getroffen horeca.
De terrasconstructies zullen bovendien uniform van kleur en vorm moeten zijn, zodat ze een mooi geheel vormen. Ook de verkeerssituatie verandert ten opzichte van vorige jaren.

In tegenstelling tot de vorige twee zomers komt er nu geen voetgangerszone meer op de rijweg. Volgens schepen van Lokale economie en Toegankelijkheid Maurits Vande Reyde was de toegankelijkheid voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel op sommige plaatsen niet optimaal. Daar zijn lessen uit getrokken. Samen met de horeca werd een plan gemaakt waarbij de terrassen uitgebreid kunnen worden, maar de toegankelijkheid gegarandeerd blijft.

Geef een reactie