Campagne “Maand van de Markt” start op

Op maandag 4 april begint de Maand van de markt. Die campagne moet het belang van een lokale markt als onderdeel van een lokale economische dynamiek stimuleren. De actie duurt tot en met 30 april.

In Vlaams-Brabant doen 33 gemeenten mee. Dat zijn Aarschot, Asse, Beersel, Boortmeerbeek, Diest, Dilbeek, Geetbets, Gooik, Grimbergen, Haacht, Halle, Herne, Hoeilaart, Kampenhout, Keerbergen, Kortenberg Landen, Lennik, Leuven, Liedekerke, Machelen-Diegem, Opwijk, Oud-Heverlee, Overijse Pepingen, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tervuren, Tienen, Tremelo en Zaventem.

Spaaractie bij marktkramers 

Tijdens de ‘Maand van de Markt’ kunnen klanten via de marktkramers deelnemen aan een spaaractie. Marktbezoekers kunnen met hun aankopen invulkaarten verzamelen. De invulkaarten worden in een box gestopt op de markt. Uit elke box worden meerdere winnaars getrokken.
Nieuw dit jaar is dat bezoekers ook via de gratis app ‘ikkooplokaal’ kunnen deelnemen. Het volstaat de QR-code bij de marktkramers te scannen.

Korte keten en streekproducten zijn thuis op de markt

Markten zijn ook de ideale plek om consumenten te laten kennismaken met korte ketenproducten en het grote aanbod aan  streekproducten. Straffe Streek ondersteunt mee de ‘Maand van de Markt’ en doet een oproepen aan de gemeenten om standplaatsen te voorzien voor de handelaars van streekproducten.

Geef een reactie