Een b(l)oeiend weekend in het Hageland

Er staan dit weekend een pak knappe activiteiten gepand in het Hageland.

Les Truttes, een theatermonoloog of film

Vanavond kan je in Den Egger naar coverband Les Truttes. Die band is niet onbekend in de regio. Ze stonden vorig jaar in september nog op het podium van Lolands, toen met een hoogzwangere Miss K. Ondertussen is Katia Berlingieri bevallen van een tweeling en ze staat weer in “full force” op het podium. Het optreden is onderdeel van de Oh My God tournee naar aanleiding van het vijfentwintigjarig bestaan van de Les Truttes.

Het optreden van Les Truttes is deel van onze selectie “In de Kijker”.
Je kan die volgen op onze pagina https://holahageland.net/plezant-hageland/

Je kan vanavond ook opteren voor een theatermonoloog of een film. In Het Gasthuis in Aarschot staat Dries Notelteirs op het podium met een voorstelling van 5 kilo Pascal. Dat is een intieme monoloog over een jongen in een overdonderende wereld. In Cinema Paradiso op de site van de citadel in Diest kan je gaan kijken naar L’événement. De film brengt het verhaal van Anne, een jonge vrouw die besluit een abortus te laten plegen om haar studies af te maken en te ontsnappen aan het sociale lot van haar proletarische familie. Een portret ook van Frankrijk in 1963, van een maatschappij die het verlangen van vrouwen veroordeelt, en seks in het algemeen.

De Faute Nacht, een carnavalsbal of een concert van de fanfare

Op zaterdag 2 april kan je in Diest helemaal uit de bol gaan. In Den Amer organiseert Rotary Diest De Faute Nacht van Te Gek!? De naam van het evenement zegt het allemaal. Ambianceband Funky D’zet de zaal op stelten en Dj Gunther Wuyts kleeft er een compleet faut vervolg aan. De opbrengst van het faute feestje gaat zoals je kan vermoeden naar de campagne van Te Gek!?

Carnavalsfanaten kunnen in de Hallezaal naar een dito party van de Gilde van Tielebuis. In de namiddag vieren de kinderen carnaval. ‘s Avonds zijn de wat oudere zotskappen aan de beurt.
Voor alle duidelijkheid, de carnavalstoet die op zondag 3 april gepland was, gaat dit jaar niet door! Blijkbaar was daar onduidelijkheid over.

In Het Gasthuis in Aarschot concerteert de fanfare van Wolfsdonk.

Para voor een dag

Zondag is een wielerhoogdag want de Ronde van Vlaanderen slingert door het gewest. Er zijn echter zeer aantrekkelijke alternatieven voor wie niet een ganse dag kickt op het krakende verzet van blitse racefietsen.
In de citadel van Diest kan je gratis naar het Pegasusmuseum waar je de geschiedenis van het 1ste bataljon paracommando kan bekijken en beleven.  Een aantal oud-para’s kleuren je bezoek met hun persoonlijke ervaringen en verhalen. Op het paradeplein kan je bij goed weer het wagenpark van het Eerste Bataljon Parachutisten bewonderen.

B(l)oeiend Hageland

In april worden er in het Hageland heel wat evenementen rond bloesems georganiseerd. De fruittelers gaan weliswaar een allicht slapeloos weekend tegemoet want de korte winterprik zal de bloesems geen goed doen.
B(l)oeiend Hageland start volgende zondag met de Bloesemdag in OC De Kronkel in Vissenaken. Wandelaars kunnen van 13.00 tot 18.00 uur een bewegwijzerde bloesemwandeling maken langs de bloeiende boomgaarden van Vissenaken. Er zijn drie verschillende routes: een lange (7,4 km), een korte (3,3 km) en een rolstoeltoegankelijke route (2,9 km).

Je kan de details van al deze evenementen nalezen op onze pagina https://holahageland.net/uituwkot/

Geef een reactie