200 vogelhuisjes moeten Diestsestraat extra lentegevoel geven

De Diestsestraat in Leuven kreeg er vorige week zomaar tweehonderd huisjes bij. Vogelhuisjes weliswaar. Het zijn stuk voor stuk knap versierde zelf-geknutselde exemplaren die voor een extra lentebeleving moeten zorgen.

De houten huisjes hangen in verschillende afmetingen en in de meest diverse kleuren in bomen, aan gevels en tegen etalages. De makers hebben hun creativiteit stevig loos laten gaan. Sommige huisjes hebben zelfs een zwembadje en hier en daar hangen er exemplaren met een schoorsteen. Die makers zijn overigens de leerlingen van verschillende Leuvense scholen (Pee & Nel, De Stroom, Miniemeninstituut en De Regenboog).

Alle vogelhuisjes zijn gemaakt van gerecycleerd hout. Het hout komt van oude beursstanden en panelen op vroegere activiteiten en krijgt hiermee een tweede leven. De leerlingen van verschillende Leuvense scholen (Pee & Nel, De Stroom, Miniemeninstituut en De Regenboog) mochten de vogelhuisjes origineel versieren. Het resultaat is prachtig.

De vogelhuisjes maken deel uit van een groter project om de horeca en handel te ondersteunen, waarbij etalages op verschillende manieren worden aangekleed. Zo gingen “Smakelijke zaken”, “Wintertijd” en “Kessel-Love” deze lente-actie al vooraf. Later dit jaar zullen nog twee verrassende acties volgen, om de Leuvense shopbeleving extra speciaal te maken.

Geef een reactie