Provincie investeert kwart miljoen euro in duurzame projecten voor ontwikkelingssamenwerking

De provincie Vlaams-Brabant investeert in totaal 289.684,74 euro in 13 projecten van verenigingen voor ontwikkelingssamenwerking voor duurzame klimaatprojecten in het Zuiden. Onder meer Annick for Kenya vzw uit Diest staat op dat lijstje.

Het project Kwale Environmental Restoration Project, fase 2 in Kenia van Annick For Kenya VZW uit Kaggevinne krijgt een ondersteuning van 21.000 euro. Met dat geld wil het team van Annick For Kenya in samenwerking met Rode Kruis Ukunda afvalpersen gaan installeren in enkele scholen en bij enkele vrouwen- en jongerengroepen. Met die afvalpersen zullen ze “briketten” van leeggedronken kokosnoten en ander organisch afval kunnen maken. Die worden gebruikt om hun kookvuur te laten branden. Het grote voordeel daarvan is dat er geen houtkap meer nodig is maar de briketten geven ook een betere verbranding. Het aantal bomen dat gekapt wordt voor de productie van houtskool te verminderen. Een deel van die briketten is voor eigen gebruik. De meerproductie die niet nodig is voor eigen gebruik kan verkocht worden.

Het project zal de kookkosten verlagen en het gebruik van briketten vermindert het afval van biomassa en is dus beter voor het milieu. Het aantal bomen dat gekapt wordt voor de productie van houtskool te verminderen.

Staan verder op het lijstje: Dierenartsen Zonder Grenzen, Werkgroep Bagaya-Kapelle uit Dilbeek, A Heart From Belgium (Dropping Hearts) uit Nederokkerzeel, KinkeliBa uit Grimbergen, Stichting Hubi & Vinciane uit Bierbeek, VIA Don Bosco uit Sint-Pieters-Leeuw, Join For Water, Trias, Wereldsolidariteit vzw, Akay-Esseboe, Kikesa uit Tienen en BOA Blik Op Afrika uit Leuven.

One comment

Geef een reactie