Hondenlosloopzone in Averbode is nog voor de zomer klaar

De losloopzone voor honden die in Averbode wordt ingericht, zal nog voor de zomer klaar zijn. Dat bevestigt schepen voor Dierenwelzijn in Scherpenheuvel-Zichem Lieve Renders. De materialen voor de inrichting worden binnen enkele weken geleverd en de inrichting gebeurt door het personeel van de stadsdiensten.
De gemeenteraad heeft gisteren reeds een reglement goedgekeurd waar bezoekers van die zone zich moeten aan houden.

De losloopzone wordt aangelegd op de site tegenover Het Moment in Averbode tussen wandelknooppunt 292 en 104. Daar is momenteel een speelzone maar die wordt verplaatst en komt op een site naast het scoutsterrein en in de omgeving van kleuter- en lagere school De Vlindertuin. De losloopzone zal 1,7 hectare groot zijn en wordt opgedeeld in twee subzones. Een gedeelte is bedoeld voor volwassen honden, een tweede zone is enkel voor puppy’s.

De losloopzone voor honden is al langer een erg gevoelig punt in Scherpenheuvel-Zichem. Hondenliefhebbers moeten nu naar Diest, Westerlo, Aarschot of de zone van Gerhagen om hun hond in alle vrijheid te laten ravotten. Het is die laatste zone die de inspiratie levert voor de aanleg van de losloopzone in Averbode. Veel van de losloopzones zijn eentonige en soms vrij kleine grasvelden zonder veel uitdaging. In Averbode gaat het over een vrij uitgestrekt en heuvelig terrein tussen de bomen. Net zoals dat in Gerhagen het geval is.

Geef een reactie