Baloise Belgium Tour komt ook de volgende drie jaar naar Scherpenheuvel-Zichem.

De doortocht en de aankomst van de vrijdagrit in de Baloise Belgium Tour van vorig jaar, was voor Scherpenheuvel-Zichem een belangrijke meerwaarde. Ondanks de op dat moment van kracht zijnde coronamaatregelen kwam er veel volk naar de koers kijken. De wedstrijd kwam ook live op VRT en Eurosport en dat leverde ongeveer een miljoen kijkers op. Op het vlak van citymarketing kan dat tellen.

Het stadsbestuur wil de samenwerking met deze wielerwedstrijd op het allerhoogste niveau bestendigen. Er wordt een driejarig contract getekend met de vzw Sportinez, een dochterbedrijf van de groep Golazo. De stad krijgt in 2022, 2023 en 2024 telkens een belangrijke passage van de Baloise Belgium Tour.

In 2022 is de start en de aankomst van een individuele tijdrit in Scherpenheuvel-Zichem. Dat scenario lag ook in 2020 al op tafel maar de rittenkoers moest toen afgelast worden omwille van de pandemie. De vijfdaagse Baloise Belgium Tour wordt in 2022 gereden van woensdag 15 t.e.m. zondag 19 juni. De start is op 15 juni in Merelbeke. Wielerwedstrijden op dit niveau zitten vaak in een vaste format. In 2021 was de tijdrit op de tweede wedstrijddag. Als dat schema wordt aangehouden zou dat dus betekenen dat het peloton zich op donderdag 16 juni door Scherpenheuvel-Zichem slingert. In 2020 was de tijdrit overigens niet in Scherpenheuvel maar tussen Testelt en Averbode gepland.

In 2023 krijgt de basiliekstad zelfs de start en de aankomst van de eerste rit in de Baloise Belgium Tour. Dat houdt meteen ook in dat de presentatie van de ploegen in Scherpenheuvel-Zichem gebeurt.

In 2024 krijgen we het scenario van vorig jaar opnieuw met een aankomst van een rit in lijn en minimaal twee lokale rondes. In principe is dat opnieuw de vrijdagrit maar er is een mogelijkheid dat het ook de slotrit zou kunnen worden. Het is overigens nog niet zeker dat de wedstrijd op dat moment nog dezelfde naam heeft. Verzekeringsmaatschappij Baloise Insurance heeft voorlopig een engagement als naamsponsor tot 2023. Dat kan uiteraard verlengd worden.

Het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem legt jaarlijks gedurende drie jaar 55.000 euro op tafel om het wielerspektakel in Scherpenheuvel-Zichem te laten plaats vinden. Voor de organisatie van de wedstrijd werkt het bestuur samen met het Sinksencomité.

Je kan hieronder een paar foto’s zien van de passage van het peloton in 2021.

One comment

Geef een reactie