CC Diest verduurzaamt en schaft elektrische wagen en fietsen aan

Het CC Diest verduurzaamt. Eerder maakte het stadsbestuur al bekend dat een gedeelte van de parking aan Den Amer wordt heraangelegd. Er werd ook al geïnvesteerd in LED-verlichting. De klassieke lichtspots verbruiken veel te veel energie. De foyer kreeg een nieuwe look met gerecycleerde spulletjes en meubelen. De cultuurmakers in Diest hebben nu ook een elektrische wagen aangekocht. Voor schepen van Cultuur Geert Cluckers moeten cultuur en duurzaamheid een evidente combinatie vormen. De schepen gaat daar ver in. Zelfs de drankenkaart werd aangepast met lokale en fairtrade producten.

Elektrische wagen

De nieuw aangekochte elektrische bestelwagen is een Peugeot e-Expert Standard en die zal intern gebruikt worden voor leveringen van materiaal of dienstverplaatsingen. Dit type wagen sluit het beste aan bij de huidige noden van het CC. Het is niet te duur, heeft een grote actieradius en een snel oplaadbare batterij.

Korte dienstverplaatsingen gaat het team van het CC in de toekomst met de fiets maken. Er worden twee nieuwe fietsen aangekocht voor intern gebruik.

Parking

In het najaar wordt de huidige parking van Den Amer uitgebreid met een zone die paalt aan de Kluisbergstraat. Die uitbreiding ligt voor het grootste gedeelte voor de gebouwen van Karteria.

Op die nieuwe parking zullen laadplaatsen voorzien worden voor elektrische voertuigen. De nieuwe parkeerzone krijgt grasbetontegels, grasmatten, 48 nieuwe bomen en hagen. Er werd ook rekening gehouden met een maximale infiltratie van oppervlaktewater.

Het nieuwe gedeelte van de parking biedt plaats aan 180 personenwagens, twee bussen en 15 plaatsen voor andersvalide personen. Die plaatsen worden ingericht op de bestaande parking omdat die aansluit bij de ingang va Den Amer. Het totaal aantal reguliere plaatsen komt daarmee op 240.

De werken zouden ongeveer 150 werkdagen duren. Tijdens de werken zal een deel van de huidige asfaltparking wel bruikbaar blijven.

Geef een reactie