Carnavalstoet Scherpenheuvel begeestert massa toeschouwers

De organisatoren van de carnavalstoet in Scherpenheuvel zetten al negen jaar lang in op kwaliteit. Vorige zondag hebben ze op dat vlak een bijzonder hoge standaard neergezet. De twee uur durende combinatie van livemuziek, wervelende dansgroepen en erg knap opgebouwde praalwagens zorgde voor veel enthousiasme en plezier bij de duizenden bezoekers. De stoet was ook bijzonder professioneel voorbereid en georganiseerd. De felle lentezon maakte het plaatje compleet.

Keizer van carnaval Marc Coomans pakte dit jaar uit met een verrassende opener in de stoet. De muzikanten van drumfanfare Michaël uit Nijmegen, slaagden erin om op te boksen tegen de bonkende decibels van de schlagermuziek die de praalwagens uitstootten. De organisatoren hadden de stoet op een handige manier opgebouwd door een aantal dansgroepen tussen de carnavalswagens te vlechten. Die geven zuurstof aan de stroom van plezier. Twee van die groepen kwamen uit Aalst. Dat zijn in feite kleine eventbedrijfjes die in normale tijden een paar keer per week door Vlaanderen dartelen. Maar groepen zoals de Menopoezen uit Zichem mogen hun fraai geschoende voet gerust naast die uit Aalst zetten.

Het team van Marc Coomans durft het aan om te investeren in de betere attracties omdat zij een doordacht financieel plan achter de organisatie gebouwd hebben. Het budget wordt bijeen gebracht door een breed netwerk van lokale ondernemers en een paar eigen activiteiten. Vorig jaar kwamen bijvoorbeeld ongeveer 800 mensen naar de eetdag van de organisatoren van de stoet. Scherpenheuvel draagt op die manier het event maar de gemeenschap krijgt er ook een chique organisatie voor terug.

Volgend jaar slingert de 10de editie van de stoet zich door de straatjes rond de basiliek. Allicht laten de organisatoren dat jubileum niet liggen en mogen we ons aan wat extraatjes verwachten.

Wij maakten ongeveer 300 foto’s van de stoet. Die publiceren we in een verlaagde resolutie.
Je kan hieronder een selectie van een dertigtal beeldjes zien. Via de link kom je op onze fotopagina Carnaval 2022. Daar vind je alle beeldjes verzameld.
Op die pagina plaatsen we later ook de foto’s van de carnavalstoet in Aarschot en de carnavalstoet in Zichem!


Klik hier door naar de fotopagina CARNAVAL 2022 met ongeveer 300 foto’s


Geef een reactie